In onze praktijk bieden we ook 2 vormen van fitness aan.
Medische fitness
Moeite met discipline, een stok achter de deur nodig of gewoon op zoek naar wat gezelligheid? Onze medische fitness wordt gegeven in groepjes onder begeleiding van één van onze collega’s. Wanneer je hieraan wilt deelnemen, wordt er eerst een intake gedaan waarbij we jouw gezondheid en fysieke gesteldheid in kaart brengen. Vervolgens bespreken we de doelen waaraan je wilt werken en op basis van deze informatie stellen we een trainingsschema op voor je. Tijdens jouw train-momenten, is je vaste begeleider aanwezig om je aan- of bij te sturen tijdens het trainen voor een optimale efficiëntie van jouw trainingstijd. Wist je dat je, behalve je groepsles, óók nog 1x per week op eigen gelegenheid gebruik mag maken van onze oefenzaal? Kun je wanneer het jóú uitkomt nog eens éxtra aan de slag! Vraag naar voorwaarden en kosten bij onze administratie. Wist je trouwens dat je geen intake-kosten betaald als je al bij ons onder behandeling bent?
Wij hebben groepjes Medische Fitness op:
Maandag 09.00 – 10.00 uur
Maandag 10.00 – 11.00 uur
Dinsdag 16.00 – 17.00 uur
Woensdag 10.00 – 11.00 uur
Donderdag 17.00 – 18.00 uur
FysioFitness
Bij een FysioFitness-abonnement kun je zelf aan de slag, op een moment wat jou uitkomt. Voior het werk, na het werk, tussendoor? Wij hebben ruime openingstijden binnen een kleinschalige setting. Wil je een bepaalde spiergroep of lichaamsdeel extra blijven trainen? Wil je extra aandacht voor je eigen fitheid? Wil je voorkomen dat een klacht weer terugkomt? Er zijn verschillende redenen om bij ons te starten met fitness, wij vertellen jou er alles over! Vraag naar voorwaarden en kosten bij onze administratie. Wist je trouwens dat je geen intake-kosten betaald als je al bij ons onder behandeling bent?
De reguliere openingstijden voor FysioFitness zijn:
Maandag 08.00 – 09.00 uur & 11.00 – 18.00 uur
Dinsdag 08.00 – 16.00 uur & 17.00 – 18.00 uur
Woensdag 08.00 – 10.00 uur & 11.00 – 17.00 uur
Donderdag 08.00 – 17.00 uur
Vrijdag 08.00 – 17.00 uur
COVID-herstelzorg of revalidatie van Long-COVID is specifieke therapie gericht op klachten ten gevolge van het Coronavirus, vaak op de (middel)lange termijn. De effecten hiervan spelen zich op weefselniveau vooral af op het gebied van longfunctie en gaswisseling, op basis van participatie op belasting-belastbaarheid, maar voor jou vooral op het gebied van ‘je oude leven oppakken’. Dit begrijpen wij al geen ander! Op het gebied van fysiotherapie gericht op long-gerelateerde klachten, ben je bij ons aan het juiste adres bij onze specialisten Lisette Driessen, Ingrid Raedts en Nienke Reinders!
Fysiotherapie staat bekend om zijn hulp gericht op preventie, genezing/herstel of vertraging van achteruitgang bij lichamelijke klachten. Hierbij zijn diverse specialisaties met elk hun eigen discipline, maar ook voor reguliere klachten ben je bij ons van harte welkom! Wij werken met zorg gericht op jou als persoon. Tijdens de eerste intake brengen we jouw klacht of probleem in kaart, om vervolgens samen met jou een behandelplan op te stellen, gericht op jouw doelen. Zo gaan wij voor jou aan de slag om zo snel mogelijk resultaten te behalen bij jouw klachten!
De manueel therapeut zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ze kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen ze (weer) soepel en neemt de pijn af. Manueel therapeuten hebben na een studie fysiotherapie een driejarige vervolgopleiding voor manueel therapeut gevolgd.
Klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:
- Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug)
- Nekpijn (al dan niet uitstralend in de arm)
- Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
- Heupklachten
- Lage-rugklachten (ook als ze uitstralen naar het been)
- Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek
- Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten)
- Pijn en stijfheid in de schouder (frozen shoulder)
- Tenniselleboog/golfarm
In onze praktijk is Matthias Christen onze specialist op het gebied van manuele therapie.
Dit programma werkt toe naar een betere totale leefstijl, met het uiteindelijke doel rookvrij te worden én te blijven!
Middels een uitgebreid handboek boordevol tips, trucs, achtergronden en oefeningen ga je aan de slag om erachter te komen wat voor jou gaat helpen! Op diverse manieren kunnen we begeleiding bieden; in een groep of individueel, gesprekken op onze locaties, of telefonisch. Extra ondersteuning via mail, app, ZOOM, etc. is hierbij ook mogelijk. Kijk op www.rookvrijenfitter.nl/tegelen voor meer informatie, of kijk dit filmpje eens!
Het programma ‘Rookvrij en Fitter’
Het programma ‘Rookvrij en Fitter’ ziet er zo uit:
1. Het handboek en de knijpbal
Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te verslaan.
2. De intake
Samen met je stoppen-met-roken-coach bespreek je tijdens de intake onder andere:
- Je motivatie om te stoppen
- Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
- Hoe het programma er verder uit gaat zien
- Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
- Deelname aan groepssessies of individuele sessies
3. De groepssessies of individuele sessies
Tijdens de intake heb je besproken of je gaat deelnemen aan de zes groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele sessies. Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve momenten, een reflectiemoment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal.
4. De Fresh Air Walks
Iedere week kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wandeling onder begeleiding van een stoppen-met-roken-coach. Tijdens deze wandeling kun je praten over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken, maar ook over andere dingen. Zelfs nadat de sessies voorbij zijn, mag je mee blijven wandelen. Hierdoor kun je continu ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook mee blijven wandelen, omdat het gezellig en gezond is.
5. Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding
Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een overgangsgesprek met de coach. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stop-beslissing vol gaat houden. De coach zal je stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt, dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.
Vergoeding
Het programma van “Rookvrij en Fitter” wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraar. Je betaalt hierbij ook géén eigen risico. Dit programma wordt door erkende coaches verzorgd. In onze praktijk is dit Gijs Hoeben.
Bij oedeemtherapie wordt het lymfestelsel gestimuleerd. Dit kan noodzakelijk zijn na een ingrijpende operatie, waarbij lymfeklieren zijn verwijderd en er zwelling in het betreffende lichaamsdeel ontstaan is. De behandeling is erop gericht het extra lymfevocht te verwijderen door middel van specifieke technieken. Het doel is om de normale circulatie te herstellen, waardoor de druk en het pijngevoel kunnen verdwijnen. In onze praktijk is Josje Stessen de specialist op het gebied van Oedeemtherapie.
Een kinderfysiotherapeut onderzoekt en behandelt kinderen en jongeren (van 0-18 jaar) op het gebied van het bewegingssysteem en motorische ontwikkeling. Aan de hand van de hulpvragen en de behandelbare grootheden vanuit het onderzoek wordt een behandelplan, gericht op het kind, opgesteld. Waar nodig zullen we multidisciplinair samenwerken. Wij vinden het belangrijk dat de behandelingen spelenderwijs gegeven worden.
De hulpvragen waarvoor een kinderfysiotherapeut ingeschakeld kan worden, zijn erg divers. De hulpvraag kan op het gebied van de fijne motoriek zijn zoals o.a. schrijven, of grove motoriek zoals lopen, kruipen, fietsen, sporten, etc.
Wij werken op 2 reguliere basisscholen in Tegelen (Het Maasveld en Sint Jozefschool) en op 3 scholen voor speciaal onderwijs (Impuls in Tegelen, Talentencampus Venlo en Ulingshof in Venlo).
Hieronder een aantal gebieden waarvoor je onder andere bij ons terecht kan:
- Motorische ontwikkelingsproblemen
- Voorkeurshouding
- Orthopedische klachten
- Ademhaling
- Neurologie
- Schrijfproblematieken
- Sensorische integratie/prikkelverwerking
- Revalidatie na operatie bij een kind
In onze praktijk zijn Rick Keijers en Daphne Verstappen (i.o.) onze specialisten op het gebied van kinderfysiotherapie.
Vergoeding
Kinderfysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering tot een maximum van 18 behandelingen per jaar vergoed, en is vrijgesteld van het eigen risico. Heeft de ouder waarbij het kind is meeverzekerd ook nog een aanvullende verzekering? Dan geldt dit óók voor hetzelfde aantal voor het kind, zonder dat dit ten koste gaat van het aantal behandelingen van de ouder.
De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom ouder worden. Verder helpt een geriatriefysiotherapeut patiënten die bijvoorbeeld door een beroerte, dementie of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. Tijdens de therapie zijn we bezig met het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid, of juist met de begeleiding van achteruitgang hiervan. Dit kan in de praktijk maar ook aan huis.
Het is een van de taken van de geriatriefysiotherapeut om het zorgproces te overzien en indien nodig ook andere zorgverleners in de therapie te betrekken.
In onze praktijk is Nienke Reinders onze specialist (i.o.) op het gebied van Geriatrie.
Functional Patterns is een revolutionaire manier van behandelen. Tijdens de behandeling wordt jouw beweegpatroon geanalyseerd waardoor we exact weten wat jij nodig hebt.
Hierdoor zijn we in staat de oorzaak te behandelen in plaats van de symptomen.
Na deze analyse gaan we aan de slag om jouw beweegpatronen te verbeteren. Hierbij houden we rekening met het gehele lichaam, aangezien het lijf als één geheel beweegt.
Wat enorm belangrijk hierbij is, is de kwaliteit van jouw beweging. Hoe hoger de kwaliteit van bewegen, hoe efficiënter je lichaam is. Hierdoor is het zelfs mogelijk om langdurige klachten voorgoed op te lossen! In onze praktijk is Sander Eyssen de specialist op het gebied van Functional Patterns.
Echogeleide Percutane Electrolyse Therapie (EPTE) is een speciale behandelmethode om pijn aan pezen en spieren te bestrijden. Onder echogeleiding wordt er een naald in de pijnlijke pees of spier gestoken waar een klein stroompje op komt te staan. Omdat dit op basis van beelden vanuit een echo gebeurt, zijn foutmarges zeer klein. Door het aanprikken van de pijnlijke gebieden onder stroom, wordt het herstelproces aangewakkerd en kunnen zelfs hardnekkige peesklachten toch verdwijnen! Hieronder vallen verschillende peesklachten, zoals een tenniselleboog, achillespeesklachten, golfarm, schouderklachten, hielspoor, enzovoort. In onze praktijk is Matthias Christen de specialist op het gebied van EPTE.